Thorup wilde geen risico nemen met Depoitre, maar rekent op hem tegen Roma

Thorup wilde geen risico nemen met Depoitre, maar rekent op hem tegen Roma

Gepubliceerd: maandag 24 februari 2020 om 11:44ma 24-02-2020 om 11:44

KAA Gent freewheelde zondagavond voorbij Sint-Truiden: 4-1. Jonathan David was de grote man bij de thuisploeg met een hattrick. Daardoor had Gent helemaal geen last van de afwezigheid van Laurent Depoitre. Jess Thorup hield de aanvaller uit de selectie, maar dat was een bewuste keuze.

Depoitre lag de voorbije weken in de lappenmand met een vervelende voetblessure. Afgelopen donderdag vierde hij zijn rentree op het veld van AS Roma, waar Gent een 1-0-nederlaag leed in de zestiende finales van de Europa League. Depoitre stond zijn mannetje in Rome, al viel zijn gebrek aan wedstrijdritme bij momenten op.

Thorup besloot dan ook om 'geen risico' te nemen tegen STVV. Depoitre zat zelfs niet op de bank en kon op die manier wat extra herstellen met het oog op de terugwedstrijd tegen Roma. Dan zal onze landgenoot er gewoon weer bij zijn. "Ik ben pretty sure dat hij donderdag wel in de kern zal zitten", reageerde Thorup met een knipoog bij Het Nieuwsblad.

Gent zal Depoitre alvast kunnen gebruiken komende donderdag. De eenmalige Rode Duivel is dit seizoen immers al erg van waarde geweest voor de Buffalo's, niet in het minst in Europees verband. In totaal scoorde Depoitre al zeven keer in de Europa League, voorrondes meegerekend.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Speelt Depoitre tegen Roma?

(86 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws