Depoitre legt verschil uit tussen Vanhaezebrouck en Thorup: ‘Totaal verschillend’

Depoitre legt verschil uit tussen Vanhaezebrouck en Thorup: ‘Totaal verschillend’

Gepubliceerd: woensdag 19 februari 2020 om 10:44wo 19-02-2020 om 10:44

Laurent Depoitre keerde dit seizoen terug bij KAA Gent. Onder Hein Vanhaezebrouck werd de aanvaller al eens kampioen. Met Jess Thorup strijden de Buffalo’s ook mee bovenin het klassement.

Tegenover Sport/Voetbalmagazine legt Depoitre het verschil uit tussen Vanhaezebrouck en Thorup. “Ik zou niet durven te zeggen dat ze hetzelfde zijn, maar om zeven grote verschilpunten te vinden... dat is veel. Het grootste verschil is voor mij de manier waarop ze dagelijks omgaan met hun groep. Jess Thorup is veel rustiger, meer sereen.”

“Hij zal nooit zo heetgebakerd reageren als Hein Vanhaezebrouck. Die durfde ook te provoceren. Hij had geen schrik om uitspraken te doen die het vuur wat aanwakkerden. Ze zijn ook totaal verschillend in hun omgang met de spelers. Onder Thorup voel je je wat meer beschermd. Vanhaezebrouck kon hard zijn wanneer iets hem niet aanstond”, vindt Depoitre.

Vanhaezebrouck kon streng zijn. “Op die momenten moest je mentaal sterk zijn om je zelfvertrouwen niet te verliezen”, gaat Depoitre verder. “Het was niet zijn intentie om ons te breken, hij wilde vooral dat we zijn opmerkingen meenamen en analyseerden, zodat we nog beter zouden worden. Maar voor sommige jongens lag dat moeilijk.”

Speelstijl
Er is ook een verschil in speelstijl. “Beiden denken aanvallend en gaan uit van offensief voetbal. Constant pressing en druk naar voren zetten, trachten de ballen heel hoog op het veld te recupereren, dominant zijn, balbezit hebben, zoveel mogelijk kansen creëren.”

“Thorup vraagt ons zelden om achteruit te kruipen en de tegenstander op te wachten, Vanhaezebrouck deed dat ook niet. Voor een spits is het sowieso veel leuker wanneer al je medespelers zich naar voren richten”, besluit de aanvaller van KAA Gent.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws