Teleurstelling in Cincinnati na racisme-rel: 'Dit heeft Jans niet verdiend'

Teleurstelling in Cincinnati na racisme-rel: 'Dit heeft Jans niet verdiend'

Gepubliceerd: dinsdag 18 februari 2020 om 22:00di 18-02-2020 om 22:00

Maikel van der Werff, verdediger van FC Cincinnati is ontdaan door het opstappen van Ron Jans bij die club. De Nederlandse trainer diende zijn ontslag in, nadat hij in opspraak kwam door een racisme-incident in de kleedkamer van de Amerikaanse club.

Jans stapte zelf op bij Cincinnati, tot ontsteltenis van Van der Werff. "Ik heb Ron nog niet kunnen spreken", zegt hij tegen Veronica Inside. "We mochten de laatste dagen niet met elkaar communiceren van de onderzoekscommissie. Maar ik ga hem zeker nog spreken. Er heerst in de spelersgroep wel boosheid en teleurstelling. Dit heeft Ron niet verdiend."

Van der Werff had juist het gevoel lekker in de voorbereiding te zitten. "Het groepsgevoel was goed en we wonnen veel wedstrijden. Vorig seizoen zijn wij laatste geworden maar dat was ons eerste seizoen in de MLS. Daar kon Ron overigens weinig aan doen, hij stroomde pas 9 duels voor het einde in en de laatste 5 wedstrijden waren wij ongeslagen. We zijn vastbesloten komend seizoen te gaan knallen, helaas zonder Ron."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws