Standard doet een uitstekende zaak met zege in Luminus Arena

Standard doet een uitstekende zaak met zege in Luminus Arena

Gepubliceerd: zondag 16 februari 2020 om 19:38zo 16-02-2020 om 19:38

Laatste update: zondag 16 februari 2020 om 19:54zo 16-02-2020 om 19:54

Standard heeft een uitstekende zaak gedaan in de Luminus Arena. Het versloeg KRC Genk met 1-3 en is nu quasi zeker van Play-Off 1. Voor Genk wordt het nog spannend.

Na een lange studieronde kon Standard op het halfuur de ban breken. Vanheusden kon een hoekschop van heel dichtbij voorbij Didillon schieten. Genk was aangeslagen en pakte voor de rust nog een tweede goal. Amallah speelde Cop perfect aan en die maakte zowaar zijn eerste doelpunt van het seizoen.

Hannes Wolf moest wel ingrijpen en bracht met Limbombe en Thorstvedt extra aanvallend talent. Toch was het Standard dat het best begon aan de tweede helft. Didillon moest redden op een mooie poging van Carcela. Genk probeerde de muur van Standard te breken, maar dat leverde weinig kansen op.

In het slotkwartier kwam Genk dan toch nog opzetten. Bodart kon een kopbal van Onuachu nog redden, maar even later zorgde Dewaest toch voor de aansluitingstreffer. Verder dan dat kwamen de Limburgers echter niet meer. Boljevic maakte op de counter nog 1-3.

Hoop voor Anderlecht?
KRC Genk blijft zo hangen op 38 punten, vier meer dan Anderlecht en amper eentje meer dan KV Mechelen. Het belooft nog spannend te worden voor Play-Off 1, zeker als Zulte Waregem zondagavond nog kan winnen van Moeskroen.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws