Rits: Man Utd zal hier niet zoals Waasland-Beveren met elf voor doel spelen

Rits: "Man Utd zal hier niet zoals Waasland-Beveren met elf voor doel spelen"

Gepubliceerd: zaterdag 15 februari 2020 om 22:44za 15-02-2020 om 22:44

De 'matswinnaar' van dienst bij Club Brugge was zaterdag Mats Rits. De middenvelder hielp Blauw-Zwart met twee doelpunten aan de overwinning tegen Waasland-Beveren. Toch had Club Brugge het niet makkelijk tegen de degradatiekandidaat.

"De eerste helft pakte Waasland-Beveren zeer voorzichtig aan. Ze stonden allemaal voor de eigen zestien", analyseerde Rits bij Radio 1. "Het kwam erop aan om een gaatje te vinden en dat lukte ook, maar na een minuut of zeven in de tweede helft maken ze dan gelijk. Op de counter gaan we in de fout", klonk het.

Daarna werd het wel heel moeilijk voor Club Brugge. "Nadien kunnen ze weer achteruit kruipen. Dat is ook hun volste recht en Waasland-Beveren heeft het ook goed gedaan. Bij ons lag het tempo wat te laag of was onze laatste pass niet zuiver. Of bij de stilstaande fases viel de bal net niet goed, zoals bij de kans van Ricca", zegt Rits.

Dat Club Brugge het lastig had, heeft volgens Rits geen gevolgen voor de partij tegen Man Utd. "We zullen de match van vanavond analyseren en daarna verhuist de focus dan richting Man United. Het wedstrijdverloop wordt totaal anders dan vanavond, United zal hier niet met elf man voor doel komen spelen", klinkt het.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Spelers geboren in de jaren '80, '90 en '00. Wat is jouw perfecte voorhoede? Je mag maar één speler per generatie kiezen!

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws