Clement mocht Preud'homme niet opvolgen: We hebben daar heel open over gepraat

Clement mocht Preud'homme niet opvolgen: "We hebben daar heel open over gepraat"

Gepubliceerd: donderdag 13 februari 2020 om 21:50do 13-02-2020 om 21:50

Philippe Clement is sinds vorige zomer hoofdcoach van Club Brugge. Dat kon twee jaar geleden al gebeuren, maar toen koos Blauw-Zwart voor Ivan Leko als opvolger van Michel Preud'homme. Een grote ontgoocheling voor Clement, die naar Waasland-Beveren trok. Van rancune is echter geen sprake.

"We hebben daar heel open over gepraat", vertelt Clement in Hoogvliegers op Play Sports. "Toen Michel besliste om niet verder te doen, was in een seizoen waar we geen kampioen speelden. De maanden ervoor vroeg men mij ook hoe ik het verder zag. Ik heb toen gezegd dat ik de rol van hulptrainer niet zag zitten met iemand anders dan Michel."

"Dus het was ofwel hoofdtrainer worden bij Club of ergens anders aan de slag gaan als hoofdtrainer. Toen hebben ze gezegd dat ik kandidaat was. Maar toen we dat jaar geen kampioen speelde, wou de club liever een ervaren coach. Je weet dat er binnen Club Brugge ambities zijn en dat je het jaar nadien kampioen moet spelen. Ze zochten iemand die klaar was voor dat verhaal."

Uiteindelijk koos Blauw-Zwart voor de onervaren Ivan Leko als opvolger van Preud'homme. "Daar zit nog een periode tussenin. Dat is belangrijk in dat verhaal. Ik neem de beslissing om naar Waasland-Beveren te gaan. Drie weken later heeft Vincent Mannaert gebeld om naar Brussel te komen, want ze wilden op een goede manier afscheid nemen na zes mooie jaren."

"Toen hebben ze mij uitgelegd dat ze met verschillende trainers hadden gesproken en om welke redenen die namen uiteindelijk niet waren doorgegaan. En dat ze uiteindelijk bij een vergelijkbaar profiel als mij waren uitgekomen. Nadien hebben ze gezegd dat het Ivan ging worden. Ik vond dat supercorrect, want ze hadden geen enkele reden om dat te doen."

"Ze moesten dat niet doen, maar het getuigt van veel respect dat ze het op die manier gedaan hebben. Mensen en journalisten hebben vraak gevraagd rancune heb. Daar heb ik geen enkele reden toe. Alles is op een heel correcte manier verlopen", besloot Clement.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws