'Anderlecht stuurde scout naar jonge Witsel, maar koos voor andere JPL-speler'

'Anderlecht stuurde scout naar jonge Witsel, maar koos voor andere JPL-speler'

Gepubliceerd: woensdag 12 februari 2020 om 13:38wo 12-02-2020 om 13:38

Axel Witsel mag dan wel een icoon zijn bij Standard en na icident-Wasilewski één van de meest gehate spelers bij RSC Anderlecht, het had heel anders kunnen aflopen voor de middenvelder.

Zo onthult Sport/Voetbalmagazine dat het niet veel had gescheeld of Witsel kwam uit voor Anderlecht en niet Standard. Robert Steeman, jeugdscout van Anderlecht, gaf aan dat paars-wit in het verleden nog met de ouders van Witsel sprak, toen hij bij de U15 speelde.

Zij dachten aan een vertrek bij de Rouches, zo was men niet tevreden over het internaat waar hij zat. Anderlecht ging de middenvelder ook scouten, maar besloot uiteindelijk om Witsel toch niet over te nemen.

"In dezelfde leeftijdscategorie en op dezelfde positie hadden we al Vadis Odjidja lopen", vertelt Steeman. "Ze leken sprekend op elkaar in hun manier spelen: niet al te explosief maar met een goede passing. We hadden Axel toen toch moeten transfereren en één van hen tweeën een categorie laten opschuiven, maar wie had toen gedacht dat hij de Witsel van vandaag zou worden", klinkt het.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws