Pelé (79) is depressief en durft het huis niet meer uit: Hij schaamt zich

Pelé (79) is depressief en durft het huis niet meer uit: "Hij schaamt zich"

Gepubliceerd: maandag 10 februari 2020 om 21:15ma 10-02-2020 om 21:15

Het gaat niet goed met Pelé. De 79-jarige Braziliaanse voetballegende kampt volgens zijn zoon Edinho met een depressie, onder meer omdat hij nog maar moeilijk kan lopen.

Volgens de 49-jarige Edinho gaat het niet goed met Pelé. Hij uit zijn zorgen in gesprek met Globoesporte. "Hij is erg kwetsbaar wat zijn mobiliteit betreft", vertelt Edinho. Pelé onderging meerdere heupoperaties, maar die liepen niet allemaal goed af, met als gevolg dat hij niet goed meer kan lopen. "Daarom heeft hij nu dit probleem. Uiteindelijk is hij depressief geworden."

"Stel je eens voor: hij was altijd de grote man, een imposant figuur. Nu kan hij niet eens meer lopen. Hij schaamt zich er heel, heel erg voor. Aan de andere kant hoort dit ook bij zijn leeftijd en is het onderdeel van de natuur. Maar voor hem is dit moeilijk om te accepteren."

"Hij kan niet normaal lopen. Alleen met een rollator. Het is daardoor wel iets verbeterd, maar nog steeds heeft hij veel moeite om te lopen. Hij schaamt zich en wil niet naar buiten. Hij durft zich niet te laten zien en verlaat het huis niet."

Pelé hoopt op 23 oktober tachtig jaar te worden. Hij speelde van 1956 tot 1974 voor Santos en sloot zijn carrière af in de Verenigde Staten bij de New York Cosmos. Pelé speelde 92 interlands voor Brazilië en werd drie keer wereldkampioen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Lees meer over: Baiano (Brazilië)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws