Antwerp scheert hoge toppen: Onverhoopt dat wij hier nu al staan

Antwerp scheert hoge toppen: "Onverhoopt dat wij hier nu al staan"

09-02-2020 17:45
7

Antwerp staat voor het eerst in 28 jaar nog eens in de bekerfinale. CEO Sven Jaecques is bijzonder opgetogen, zeker omdat de fans al lang snakken naar een prijs.

"Die finale bereiken was een must", geeft Jaecques aan bij Het Laatste Nieuws. "We hadden al Genk en Standard uitgeschakeld, als je er dan zó dichtbij bent, mag je het niet meer laten schieten. Dit is gigantisch belangrijk voor onze club. Het is moeilijk samen te vatten, maar onze supporters snakken al zo lang naar een prijs, naar een bekerfinale, naar Europees voetbal,... nog meer dan naar Play-Off 1."

Een bekerzege kan nieuwe deuren openen voor Antwerp. "We willen ons tonen aan België, aan Europa. Dan is zo'n bekerfinale een heel belangrijke stap. Als je na drie jaar Eerste Klasse achtste of negende staat, is dat oké. Maar een bekerfinale spelen en mogelijk Europees voetbal halen, da's iets helemaal anders. Het is onverhoopt dat we hier nu al staan. Dat we deze finale spelen, is fantastisch."

Jaecques kijkt alvast uit naar 22 maart. "Het wordt één en al passie, emotie, exact zoals onze supporters zijn. Een volksverhuis. Het Antwerp-gevoel zal alleen maar groeien."