Vercauteren blij na KAA Gent: “Anderlecht evenknie en misschien wel beter”

Vercauteren blij na KAA Gent: “Anderlecht evenknie en misschien wel beter”

08-02-2020 07:46
11

RSC Anderlecht speelde 1-1 gelijk op het veld van KAA Gent. Lang geen slecht resultaat gezien de thuisreputatie van de Buffalo’s. Paars-wit heeft de punten echter dringend nodig.

“Ik denk dat we alleen ontgoocheld kunnen zijn over het resultaat”, citeert Sporza Vercauteren. “Misschien hadden zij de grootste kans, maar wij hebben er meer gehad. Het resultaat had anders kunnen zijn. Ik kan de spelers en de staf alleen maar feliciteren met hun prestatie en hoe we alles hebben voorbereid.”

Vercauteren is blij met de prestatie van Anderlecht. “Als dit het beste team van het moment is, dan hebben we het vandaag niet slecht gedaan. We hebben getoond dat we hun evenknie zijn en misschien zelfs wel beter zijn. Het kon naar beide kanten kantelen.”

“Het echte killerinstinct hebben we nog niet, maar als we zo voortdoen dan komt dat wel en zullen we de kansen wel verzilveren”, vervolgt Vercauteren. “Dit is een teamprestatie, zeker als je ziet hoeveel spelers er afwezig zijn en hoe jong deze ploeg is. Dat is voor mij de grootste voldoening.”

Anderlecht heeft de punten dringend nodig voor de strijd om Play-Off 1. “De realiteit blijft dat we heel veel punten moeten pakken in de volgende 5 wedstrijden. Met deze ingesteldheid en deze kwaliteit moet dat wel lukken en dan zullen we zien waar dat ons brengt. "