Pots na discutabele fase in Brugge: Waarom geen GoPro aan de lat plakken?

Pots na discutabele fase in Brugge: "Waarom geen GoPro aan de lat plakken?"

03-02-2020 08:46 Laatste update: 08:46
40

Het doelpunt van Hans Vanaken tijdens Club Brugge-Antwerp zorgde voor heel wat discussie. Er wordt geopperd om de doellijntechnologie ook in ons land in te voeren. Al zal dat volgens ex-scheidsrechter Tim Pots niet snel gebeuren.

"Het is bijzonder duur", aldus Pots in Het Laatste Nieuws. "320.000 euro per veld in eerste klasse en dan nog eens jaarlijks 64.000 euro per seizoen. Telkens kalibreren, het onderhoud... dat vraagt allemaal veel werk. Bovendien heb je doellijntechnologie slechts enkele keren op een seizoen nodig", gaat de ex-scheidsrechter verder.

Bovendien vindt Pots het geen noodzaak. "En het is niet altijd resultaatbepalend zoals gisteren. Dan moet je je de vraag stellen of het de moeite waard is. Je hebt de VAR meer nodig dan doellijntechnologie."

Pots komt echter wel met een alternatief op de proppen. "Maar waarom plakken ze geen GoPro aan de achterkant van de lat met een wifi-aansluiting? Alles kan dan naar het busje gestuurd worden en zij krijgen een uitstekend beeld van de fase."