Rivalenstrijd tussen Antwerp en Club Brugge loopt fout af, politie moet ingrijpen

Rivalenstrijd tussen Antwerp en Club Brugge loopt fout af, politie moet ingrijpen

02-02-2020 21:04 Laatste update: 21:07
42

Een wedstrijd tussen Antwerp en Club Brugge zorgt altijd voor een bijzonder gespannen sfeer. Enkele jaren geleden waren er nog rellen na een thuiswedstrijd van Club Brugge. Ook zondag liep het fout af.

Het Nieuwsblad geeft namelijk aan dat er na de wedstrijd opnieuw een confrontatie was tussen fans van Club Brugge en Antwerp. De politie moest daarop ingrijpen en stuurde tientallen combi's naar Wommelgem, een gemeente in de buurt van Antwerpen. Er zouden tussen de vijftig en zestig mensen aangehouden zijn.

"De gearresteerden zullen worden overgebracht naar de politiecellen aan de Noorderlaan, voor de verder afhandeling", aldus Willem Migom van de PZ Antwerpen aan Gazet van Antwerpen.

"Een collega buiten dienst had vernomen dat er een confrontatie op til was tussen aanhangers van Brugge en Antwerp. De aanhangers van Brugge waren met een bus afgezakt naar Wommelgem", gaf hij aan. "Op het rondpunt zelf is het dan tot een kort, maar hevige confrontatie gekomen tussen beide groepen. We zijn samen met de collega’s van de PZ Minos aanwezig met de arrestaties."