'Real Madrid wil huurdeal met Arsenal beëindigen: Valencia op het vinkentouw'

'Real Madrid wil huurdeal met Arsenal beëindigen: Valencia op het vinkentouw'

23-01-2020 19:02
0

Dani Ceballos wil nog deze maand vertrekken bij Arsenal, melden de Spaanse sportkranten Marca en AS. De Spaanse middenvelder kwam vorige zomer op huurbasis over van Real Madrid, maar hij heeft in Londen geen basisplaats bemachtigd.

Ceballos raakte begin november geblesseerd in het Europa League-duel met Vitória Guimarães. Hij is sinds begin dit kalenderjaar weer fit, maar de nieuwe Arsenal-manager en landgenoot Mikel Arteta doet zelfs helemaal geen beroep op hem. De 23-jarige spelmaker baalt van zijn situatie en stuurt aan op een vertrek bij The Gunners. Hij wil met het oog op het EK 2020 in beeld blijven bij de Spaanse bondscoach Luis Enrique.

Volgens Marca en AS kan Valencia uitkomst bieden. De nummer zeven van de Primera Division wil hem eveneens huren. Real Madrid staat daarvoor open, aangezien Ceballos bij Arsenal niet speelt en daardoor niet valt te beoordelen of hij volgend seizoen in aanmerking komt voor een plekje in het keurkorps van trainer Zinedine Zidane.

Ceballos bleef tot dusver steken op elf optredens in de Premier League, waarvan zeven als basisspeler. Hij scoorde niet, maar gaf wel twee assists. De middenvelder maakte afgelopen zomer veel indruk op het EK O21, waar hij de titel veroverde met Spanje. Hij speelde tot dusver zes interlands voor het nationale team.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie