Trebel heeft me onder zijn vleugels genomen bij Anderlecht

"Trebel heeft me onder zijn vleugels genomen bij Anderlecht"

Gepubliceerd: donderdag 23 januari 2020 om 11:00do 23-01-2020 om 11:00

Laatste update: donderdag 23 januari 2020 om 11:12do 23-01-2020 om 11:12

Albert Sambi Lokonga is momenteel een belangrijke pion bij Anderlecht. Dat heeft hij ook te danken aan zijn ploegmaats, geeft hij aan in Het Nieuwsblad. Hij krijgt heel wat steun in de kleedkamer, ook van Adrien Trebel.

"Adrien heeft mij onder zijn vleugels genomen bij de eerste ploeg, als een grote broer", zo geeft Sambi Lokonga aan bij Het Nieuwsblad. "Aan hem en Samir Nasri, de ervaren mannen, kan je alles vragen. Over sportieve keuzes, maar ook over de meisjes. Maar ik moet ook niet te vaak aankloppen, dan zeggen ze dat ze niet mijn psycholoog zijn", lacht de middenvelder.

Hij trekt echter vooral op met Alexis Saelemaekers. "Hij is mijn beste maat in de kleedkamer, we kennen elkaar al van bij de U12. We hebben een geweldige band, maar op het veld is het beter dat we niet met elkaar spreken. Hij denkt dat ik geen kritiek accepteer. En ik eigenlijk ook van hem. Ik vermijd hem liever, anders lopen de spanningen snel op. Bij de jeugd maakten we soms ruzie."

Verder vindt hij steun bij broer Paul-José Mpoku, die inmiddels wel in Abu Dhabi speelt. "We bellen minstens elke week. Als het niet over voetbal gaat, hebben we het vaak over zijn kind, eten, muziek en actualiteit. Ik hoor steeds vaker dat ik op hem lijk, vooral als ik spreek. De vrouw van Polo verwart me zelfs met hem als ze mij van achteren ziet. Al bij al ben ik trots als ze zeggen dat ik op hem lijk."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws