Courtois moet zich één maal gewonnen geven, maar Real wint wel van Sevilla

Courtois moet zich één maal gewonnen geven, maar Real wint wel van Sevilla

Gepubliceerd: zaterdag 18 januari 2020 om 17:46za 18-01-2020 om 17:46

Laatste update: zaterdag 18 januari 2020 om 18:36za 18-01-2020 om 18:36

Real Madrid is voorlopig uitgelopen naar een voorsprong van drie punten op FC Barcelona, dat zondagavond pas speelt tegen Granada. Luuk de Jong greep zaterdagmiddag de hoofdrol in Estadio Santiago Bernabéu, maar Sevilla verliet Madrid met lege handen, door toedoen van Casemiro.

De gasten uit Andalusië deelden na een half uur de eerste waarschuwing uit. De Jong kopte raak uit een hoekschop van Éver Banega: de VAR had echter een overtreding van Nemanja Gudelj waargenomen en keurde de treffer af. Sevilla bleef de thuisploeg ook na deze tegenvaller goed partij bieden, maar kwam na een klein uur op achterstand. Casemiro werd door Luka Jovic vrijgespeeld met een fraaie hakbal en brak de gelijk opgaande wedstrijd open met een gevoelige stift: 1-0.

De wedstrijd was nu los: Sevilla moest jacht maken op de gelijkmaker en vond die ook. De Jong ging met de bal aan de haal na een gestrande solo van Munir El Haddadi en verraste Thibaut Courtois met een fraaie uithaal in de verre hoek: 1-1. De derde treffer van de middag liet ook al niet lang op zich wachten. Casemiro leek een Madrileense aanval te verpesten met een mislukte pass, maar stond even later op precies de goede plek om een voorzet van Lucas Vázquez binnen te koppen.

Sevilla wist deze domper niet meer te boven te komen en Real Madrid probeerde de wedstrijd definitief te beslissen. Casemiro kon zijn hattrick echter niet voltooien en ook Luka Modric en Vinícius Júnior kwamen niet voorbij Tomás Vaclík. De overwinning kwam echter niet meer in gevaar: De Koninklijke mag nu afwachten of FC Barcelona bij kan blijven.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws