Mulder heeft twee favorieten voor de Gouden Schoen, maar Vanaken zit daar niet bij

Mulder heeft twee favorieten voor de Gouden Schoen, maar Vanaken zit daar niet bij

02-01-2020 10:01 Laatste update: 10:16
37

Januari is aangesneden en dan draait het Belgische voetballandschap hoofdzakelijk om één ding: wie wordt de nieuwe Gouden Schoen? Als het van Jan Mulder afhangt, staken er twee voetballers bovenuit in 2019. Hans Vanaken hoort daar volgens hem niet meteen bij.

"Jonathan David en Dieumerci Mbokani", noemt Mulder zijn twee grootste kanshebbers bij Sport/Voetbalmagazine. Vooral die laatste maakte blijkbaar indruk. "Van Mbokani had ik dit niet verwacht. Ik zie mezelf in Extra Time op de vraag of hij tien goals zou maken bij zijn terugkeer in België nog overtuigd ‘nee’ antwoorden. Maar hij presteert, en wel constant", zwaait Mulder met lof.

Naast dat duo komen natuurlijk nog enkele andere namen in aanmerking. "Ruud Vormer vind ik ook altijd heel goed. Clinton Mata is een mooie speler en Hans Vanaken is top. Ik wil er wel even aan toevoegen: wanneer hij meedoet, is Vincent Kompany 90 procent van de tijd uitstekend. Ik zie hem graag een bal over 40 meter neerleggen", spreekt Mulder zijn voorkeuren uit. Aangezien Kompany pas in de zomer in de Jupiler Pro League neerstreek, is de kans dat hij wint echter onbestaande.