Losada pareert de kritiek bij Beerschot: Ik heb Vreven altijd geholpen

Losada pareert de kritiek bij Beerschot: "Ik heb Vreven altijd geholpen"

31-12-2019 18:45 Laatste update: 18:46

Assistent-coach Hernan Losada volgde in oktober Stijn Vreven op als T1 van Beerschot. Losada maakte er nooit een geheim van dat hij graag hoofdcoach wilde worden. Toch vindt hij niet dat hij schuld heeft aan het ontslag van Vreven.

"Zo was het niet", geeft hij aan bij Sport/Voetbalmagazine. "Mijn focus lag op de beloften en op mijn Pro License-opleiding, ik was lang niet alle trainingen van de A-kern aanwezig. Ik gaf wel mijn mening en heb Stijn altijd proberen helpen. Toen hij vorig seizoen niet zo sterk startte, hebben we hem met heel de staf verdedigd."

Losada heeft nu de moeilijke taak om zijn ex-ploegmaats te begeleiden. "Als je eerlijk bent in je communicatie en vaak de dialoog opzoekt, lukt dat best. Bij mijn aanstelling als T1 heb ik meteen met alle spelers in onze kern een individueel gesprek gevoerd. Ik wilde de klemtoon leggen op positivisme en durf. Op training probeer ik constant ondersteunend te zijn, zelfs als het niet loopt. Dat verlang ik ook van hen onderling."

Losada is alvast niet bang van moeilijke beslissingen. "Voor mijn eerste wedstrijd als T1 zette ik Raphael Holzhauser op de bank. Om even de druk van zijn schouders te halen. Het had een gunstig effect op hem en op de groep. Als coach moet je een groep laten samenspelen, maar ook spelers individueel beter maken."