Club Brugge mag hoop koesteren: Ze zijn niet bij voorbaat uitgeschakeld

Club Brugge mag hoop koesteren: "Ze zijn niet bij voorbaat uitgeschakeld"

30-12-2019 17:30 Laatste update: 17:30
8

Club Brugge steekt er de laatste maanden met kop en schouders bovenuit in België. Ook Europees sloeg Club geen modderfiguur. Philippe Albert gelooft in een stunt tegen Manchester United.

"Club bewijst dat onze competitie vooruitgang boekt", geeft hij aan bij Le Soir. "Een Belgische club is opnieuw in staat om goeie Europese ploegen het vuur aan de schenen te leggen. Dat was de laatste jaren niet altijd zo. Ze zijn niet bij voorbaat uitgeschakeld tegen Manchester United.

In de Jupiler Pro League is Club alvast oppermachtig. "Ze hebben amper acht goals geslikt en offensief komt het gevaar van overal. De beweging voorin is het grote wapen van Philippe Clement. Ze hebben gee schrik van de tegenstander, of het nu in Europa of in België is. Als ze hun niveau aanhouden, weet ik niet wie hen van de titel houdt."

Albert hoopt wel op wat meer tegenstand. "Ik hoop dat we geen competitie krijgen zoals in Frankrijk, waar PSG elk jaar kampioen is met vijftien punten voorsprong. Dat zou de competitie echt niet vooruit helpen. Ik hoop dat de rest Club kan bijbenen."