Guardiola in het defensief: Wisselde Kevin omdat we binnen 48u weer match hebben

Guardiola in het defensief: "Wisselde Kevin omdat we binnen 48u weer match hebben"

28-12-2019 10:53

Pep Guardiola mocht het komen uitleggen na een bewogen wedstrijd van Manchester City bij Wolverhampton Wanderers. Na een kwartier spelen pakte doelman Ederson al rood, maar City slaagde er toch in op 0-2 te komen. Uiteindelijk gaf het dat nog helemaal uit handen: 3-2. Hét kantelpunt was de wissel van Kevin De Bruyne.

De Bruyne had even daarvoor nog een typische assist gegeven voor de 0-2 van Raheem Sterling. Op het uur besloot Guardiola hem echter in te ruilen voor Ilkay Gündogan. Dat brak City zuur op, want The Wolves stormden nog op en over het bezoek uit Manchester. Op zijn persconferentie moest Guardiola zijn keuzes dan ook verdedigen.

"Na de uitsluiting bracht ik Eric Garcia bij de rust in, omdat hij een intelligente speler is, die ons vaak al uit de nood heeft geholpen. Zo konden we met vijf achterin gaan spelen. Zij wisselden vooraan namelijk veel met Doherty en Jonny," onthulde Guardiola zijn tactische visie.

"Daarna was Kevin goed", geeft de Spanjaard toe. "Maar met nog een wedstrijd binnen 48 uur (City ontvangt zondag Sheffield United, nvdr.) liet ik Gündogan ook spelen. Ik wilde gewoon niet dat allebei mijn controlerende middenvelders hun energie zouden verspelen."