Vercauteren ziet werkpunt bij Anderlecht: Dat ligt deels aan de kwaliteit

Vercauteren ziet werkpunt bij Anderlecht: "Dat ligt deels aan de kwaliteit"

26-12-2019 21:33
4

RSC Anderlecht speelt zijn laatste wedstrijd van 2019 op het veld van Royal Antwerp FC. Geen wandeling in het park voor de troepen van Frank Vercauteren, maar schrik heeft de coach van paars-wit niet. Hij hoopt op een sterke afsluiter van het jaar.

Vercauteren is niet van plan om tegen het sterke Antwerp alles om te gooien. "Ons aanpassen doen we nooit. Wel zorgen we via enkele kleine verschuivingen dat we de kwaliteiten van de tegenstrever kunnen verstoren", vertelde Vercauteren volgens Het Laatste Nieuws tijdens een persconferentie.

"Maar voorts volgen wij één grote lijn, ook tegen Antwerp. We doen dus verder zoals we bezig zijn", vervolgde Vercauteren, die wel één werkpunt wilde aanstippen. "Ons percentage aan voorzetten die aankwamen, was te laag. Dat ligt deels aan de kwaliteit van de centers, maar ook aan de aanwezigheid voor doel. Daar blijven we op werken."

Vercauteren maakte donderdagavond zijn selectie bekend voor het duel op de Bosuil. Michel Vlap en Albert Sambi Lokonga zitten daarbij, maar zijn onzeker wegens ziekte. Adrien Trebel zit dan weer niet in de kern van paars-wit. Voor de Fransman lijkt een transfer in de pijplijn te zitten.