Game-over Anderlecht: Wintertransfermarkt komt te laat om iets recht te zetten

Game-over Anderlecht: "Wintertransfermarkt komt te laat om iets recht te zetten"

21-12-2019 12:01
11

Na de confronterende nederlaag tegen Club Brugge (0-2) in de Croky Cup rest RSC Anderlecht enkel nog de Jupiler Pro League. Met de moed der wanhoop proberen de Brusselaars daarin toch nog de top-zes te halen. Walter Baseggio ziet het echter niet meer goed komen.

Nochtans is de oud-middenvelder van Anderlecht lange tijd positief gebleven. "Tot twee weken geleden geloofde ik er nog in, maar Anderlecht is niet in staat om een reeks neer te zetten. Er zit geen regelmaat in die ploeg en de rivalen pakken wel constant punten", analyseert Baseggio bij Sportwereld.

"De wintertransfermarkt kom te laat om nog iets recht te zetten en ik twijfel hard of er geld genoeg is om spelers aan te trekken. Anderlecht staat al het hele seizoen rond de tiende plaats en dat is geen toeval. Ze verdienen gewoon niet beter", is de conclusie van Baseggio hard.

Anderlecht staat momenteel inderdaad tiende, met 23 punten. Dat zijn er acht minder dan het huidige nummer zes, Zulte Waregem (31). Er schieten nog elf speeldagen over in de reguliere competitie. Zondagavond ontvangt Anderlecht KRC Genk. De Limburgers moeten ook nog vol aan de bak om PO1 te halen: zij volgen nu op drie punten van Zulte Waregem, vijf eenheden boven RSCA dus.