Mathijssen: De JPL is een onmogelijke competitie voor trainers

Mathijssen: "De JPL is een onmogelijke competitie voor trainers"

Gepubliceerd: vrijdag 13 december 2019 om 20:30vr 13-12-2019 om 20:30

De Belgische competitie lijkt ook dit seizoen weer een trainerskerkhof te zijn. Zo besloten KRC Genk, STVV, Waasland-Beveren en Cercle Brugge al van trainer te wisselen. Dat de JPL alweer een trainerskerkhof is, verbaast Jacky Mathijssen niet.

De bondscoach van de U19 weet maar al te goed hoe moeilijk het is om trainer te zijn in onze competitie. "De Jupiler Pro League is een onmogelijke competitie voor trainers", zegt hij bij T1 op Play Sports.

"Als je een middenmoter traint, is men meestal blij als men uit de degradatie blijft. Oké, ik kom een beetje uit de wiskunde. Als je een beetje logisch telt, dan denk je aan 28 punten. 28 punten wil zeggen zeven keer winnen en zeven keer gelijkspelen, van de 30 matchen", rekent hij.

Volgens hem maakt zo'n ambitie het bijzonder moeilijk voor een trainer. "Dan heb je dus een geslaagd seizoen. In een geslaagd seizoen mag je dus zeven keer op tien maanden aan de mensen na de wedstrijd in volle emotie komen uitleggen dat je gewonnen hebt. Zeven keer op tien maanden."

"En dat is het! Dus die 23 andere keren moet je verplicht na de wedstrijd zeggen waarom je niet gewonnen hebt. Dat is moordend. Eigenlijk mag je dat een coach niet aandoen", geeft Mathijssen aan.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bij Cercle-doelman Miguel Van Damme werd opnieuw leukemie vastgesteld Veel sterkte Miguel, we staan met de hele VoetbalPrimeur-familie achter jou! #VanDamme #Cercle #CercleBrugge #JPL #VeelSterkteMiguel

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Lees meer over: Jupiler Pro League

Poll

Heeft Mathijssen gelijk?

(53 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws