Bongonda maakt valse start bij KRC Genk: Ik zoek geen excuses

Bongonda maakt valse start bij KRC Genk: "Ik zoek geen excuses"

Gepubliceerd: vrijdag 13 december 2019 om 10:30vr 13-12-2019 om 10:30

Théo Bongonda werd deze zomer binnengehaald als toptransfer bij KRC Genk, maar voorlopig liet hij weinig zien. Bongonda beseft zelf ook dat zijn niveau een pak beter moet.

"Ik zoek nergens excuses", geeft hij aan bij Het Belang Van Limburg. "In het voetbal en in het leven heb je goeie en minder goeie periodes. De ervaring heeft me geleerd om daar rustig onder te blijven. Ik ben zulke moeilijke momenten in mijn carrière al eerder te boven gekomen."

Bongonda hoopt nu vooral zijn vertrouwen terug te winnen. "Ik ben een beetje in een vicieuze cirkel terechtgekomen. Door een blessure heb ik
een moeilijke start gehad, daarom minder gespeeld en vervolgens nooit mijn beste niveau gehaald. Al moet ik zeggen dat ik voel dat het tijdens mijn laatste invalbeurten weer beter begint te lopen. Ik kan alleen maar hard blijven werken en hopen dat ik op deze manier meer speelkansen kan afdwingen."

De nieuwe coach Hannes Wolf ziet Bongonda nu meer als een nummer tien. "Dat klopt. We hebben er een goed gesprek over gehad en ik zie mezelf wel goed evolueren op die positie. Als nummer tien geniet je zeker in dit systeem meer vrijheid. Dat zou me in principe moeten liggen. Ik wil er vol voor gaan, want ik kan er de ploeg hopelijk mee helpen en ik zie het als een extra stap in mijn ontwikkeling", benadrukt hij nog.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Is Bongonda goed genoeg voor Genk?

Ja
64%
Nee
36%
(952 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws