Oud-bondscoach Leekens blikt terug op 'Hamburger-debacle' met Hazard

Oud-bondscoach Leekens blikt terug op 'Hamburger-debacle' met Hazard

Gepubliceerd: donderdag 12 december 2019 om 23:31do 12-12-2019 om 23:31

Momenteel is Eden Hazard de grote uitblinker bij de Rode Duivels, maar de superster had het niet altijd even makkelijk bij de nationale ploeg. Onder Georges Leekens kon onze landgenoot nooit echt helemaal overtuigen. Dat zorgde voor wat frustraties en het inmiddels bekende 'Hamburger-incident'.

Bij Play Sports blikt oud-bondscoach Leekens terug op zijn samenwerking met Hazard. "Ik had hem al gewaarschuwd voor zijn statistieken. Die waren te weinig voor iemand van zijn niveau", klinkt het.

"Voor de wedstrijd tegen Turkije had ik hem al gezegd dat hij meer storingswerk moest verrichten. Ik heb hem dan vervangen en hij is dan een hamburger gaan eten. Toen ik hem de dag nadien sprak in Rijsel besefte hij zijn fout. Ik zei hem dat hij naar een andere ploeg moest gaan en bij ons de beste speler moest zijn", aldus Leekens.

Dat incident heeft niet voor kwaad bloed gezorgd tussen beide heren. "Toen ik jaren later als bondscoach van Tunesië in Brussel tegen de Rode Duivels speelde, voor zij naar Brazilië gingen, kwam ik Eden tegen in de gang. Ha trainer, ça va? Gaan we een hamburger eten, ik betaal deze keer", lachte Leekens.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Rode Duivels

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws