Anderlecht ziet ex-jeugd bijna doorbreken: Ze waren beter bij ons gebleven

Anderlecht ziet ex-jeugd bijna doorbreken: "Ze waren beter bij ons gebleven"

Gepubliceerd: donderdag 12 december 2019 om 22:15do 12-12-2019 om 22:15

RSC Anderlecht zet dit seizoen stevig in op de jeugd en geeft dan ook heel wat jonkies een kans. Niet iedereen uit de jeugdopleiding kon wachten op die kans en koos voor een vertrek.

Zo besloot onder andere Mike Tresor Ndayishimiye om de club te verlaten. De aanvaller is momenteel goed bezig bij Willem II. Bij Anderlecht hadden ze gehoopt dat hij liever niet vertrok. "Mike Tresor en Franco Antonucci waren de fenomenen van die generatie", herinnert Jean Kindermans zich bij Het Laatste Nieuws.

"Tresor had zo'n geweldig schot dat we er nu nog video's van hebben om het te illustreren. Alleen was hij ongeduldig en verliet hij ons vroegtijdig. Ze (Ndayishimiye en Antonucci) zullen allebei wel carrière maken, hoor. Maar het zal langer duren dan bij de geduldige jongens. Ze waren beter bij ons gebleven", zegt hij.

Er waren nog meer jongens die kozen voor een vertrek. Onder andere Milan Corryn die richting Trencin trok en Daam Foulon die naar Waasland-Beveren verhuisde. "Zij kozen voor een vertrek en pas later zal blijken of het de juiste keuze was. Ze hadden nog veel progressiemarge. Een carrière is moeilijk voorspelbaar", besluit Kindermans.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws