Blije gezichten bij Gent na zege: Wilde een reactie zien na bekeruitschakeling

Blije gezichten bij Gent na zege: "Wilde een reactie zien na bekeruitschakeling"

Gepubliceerd: zondag 8 december 2019 om 08:16zo 08-12-2019 om 08:16

Laatste update: zondag 8 december 2019 om 08:44zo 08-12-2019 om 08:44

KAA Gent won zaterdagavond met 2-0 van Zulte Waregem. Een belangrijke zege na de 1-0 uitschakeling tegen Charleroi in de Croky Cup. Jess Thorup was achteraf zeer tevreden met de reactie van zijn team.

"Ik wou een reactie na de bekeruitschakeling, en ik heb een zeer gemotiveerd team gezien, dat sterk en solide speelde", reageerde Thorup bij Sporza. "We pakken een clean sheet en hadden ook nog veel meer kunnen scoren."

KAA Gent won met 2-0, maar dat had ook 4-0 kunnen geweest zijn. Roman Yaremchuk zag twee doelpunten afgekeurd worden. "Hij had eigenlijk al topschutter kunnen zijn in eerste klasse. Maar het belangrijkste is dat we met deze zege weer op het juiste spoor zitten en dat we een Play-Off 1-concurrent op zeven punten zetten", zegt Thorup.

Toch heeft de coach een beetje zorgen: de drukke kalender. "Dit was al onze 31e match van het seizoen. Heel wat spelers zijn moe. De vrije dag zondag zal iedereen goed doen, om dan te kunnen toewerken naar de wedstrijd van donderdag en misschien wel groepswinnaar te worden, iets wat niemand vooraf voor mogelijk had gehouden", besluit hij.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws