Liverpool boekt vijftiende zege, Vertonghen ziet wereldgoal en dikke zege Spurs

07-12-2019 17:59
1

Liverpool is ook in de zestiende speelronde van de Premier League ongeslagen gebleven. Het Bournemouth van Arnaut Danjuma legde het af tegen de ploeg van Divock Origi: 0-3. José Mourinho leidde Tottenham Hotspur naar een dikke zege op Burnley.

Liverpool, met Origi op de bank, versloeg stadgenoot Everton deze week met 5-2 in een ongekende slijtageslag, maar stond er tegen Bournemouth gewoon weer. Alex Oxlade-Chamberlain maakte na 35 minuten de 0-1 voor The Reds. Op slag van rust vergrootte Naby Keïta de marge naar twee doelpunten. Het laatste woord was voor Mohamed Salah, die met de 0-3 voor de beslissing zorgde.

Bij Bournemouth begon Arnaut Danjuma Groeneveld in de basis. Door de zege staat Liverpool op 46 punten uit 16 wedstrijden. De eerste achtervolger Leicester City heeft elf punten minder, maar speelt zondag nog tegen Aston Villa.

Tottenham - Burnley: 5-0
Tottenham Hotspur poetste in eigen huis de bittere nasmaak van de 2-1 nederlaag tegen Manchester United weg met een zege op Burnley. Harry Kane, Lucas Moura, Heung-Min Son, weer Kane en Moussa Sissoko maakten de doelpunten in Noord-Londen. Het hoogtepunt was de treffer van Son, die scoorde na een indrukwekkende solo.

Watford - Crystal Palace: 0-0
In Engeland zal nauwelijks nog worden nagepraat over Watford - Crystal Palace, dat doelpuntloos eindigde. Bij Watford begon Christian Kabasele aan de partij, Benteke viel bijna twintig minuten voor tijd in.