Kums wil de Beker van België winnen met Gent: Dat is een groot doel dit seizoen

Kums wil de Beker van België winnen met Gent: "Dat is een groot doel dit seizoen"

Gepubliceerd: dinsdag 3 december 2019 om 17:31di 03-12-2019 om 17:31

Laatste update: dinsdag 3 december 2019 om 17:32di 03-12-2019 om 17:32

Vorig seizoen speelde KAA Gent de finale van de Croky Cup, maar KV Mechelen bleek toen de betere. Dit seizoen maken de Buffalo's van de Beker van België opnieuw een hoofddoel. Dat vertelt Sven Kums.

Vorig seizoen hield Gent een pijnlijke kater over aan de verloren bekerfinale tegen Mechelen. Al staat dat er volgens Kums, die toen nog voor Anderlecht uitkwam, los van. "Revanche voor de verloren bekerfinale van vorig seizoen is minder aan de orde. Maar de beker is voor ons duidelijk een groot doel dit seizoen. Dit is dan ook de kortste weg naar Europa", aldus Kums in Het Nieuwsblad.

Charleroi away
Uit bij ploeg in vorm Sporting Charleroi moet Gent dan wel eerst de kwartfinales zien te halen. "We zullen goed de balans moeten zoeken tussen aanval en verdediging want Charleroi is bijzonder sterk op de tegenaanval", waarschuwt Kums.

"Wij zullen echter toch weer de partij in handen nemen en zoals altijd dominant proberen te voetballen. We hopen dat het in 90 minuten lukt. Maar als het nodig is, ben ik zeker bereid om een strafschop te nemen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

KAA Gent wil de absolute jackpot en vraagt meer dan 30 miljoen euro voor Jonathan David! Is hij dat bedrag waard? #KAAGent #AAGent #Gent #David #JPL #Transfernieuws

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Wie plaatst zich?

(130 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws