Terugkeer van Kompany roept vragen op: Wie is de baas bij Anderlecht?

Terugkeer van Kompany roept vragen op: "Wie is de baas bij Anderlecht?"

Gepubliceerd: maandag 2 december 2019 om 12:00ma 02-12-2019 om 12:00

Anderlecht kan maar niet uit het dal kruipen. Na de nederlaag tegen KV Oostende staat het opnieuw verder van een plek in Play-Off 1. Tom Boudeweel van Sporza stelt zich vragen bij de leiding van de club.

"Door het wederoptreden van Kompany leken ook zijn voetbal en zijn principes teruggekeerd", aldus Boudeweel. "Ondanks de ongeslagen status en het realisme van Frank Vercauteren, de nieuwe coach. Met enkele nieuwe spelers ook, verandering van systeem. Maar iedereen leek verlamd, want geen gretigheid, geen grinta, te traag in de opbouw, het was gewoon allemaal te weinig."

Het laatste greintje optimisme verdwijnt zo, zelfs bij Marc Coucke. "Hij gaf het gisteren toe bij ons op de radio: de wedstrijden tegen Oostende en vorige week tegen Kortrijk waren Anderlecht onwaardig. Maar waar ligt de lat momenteel voor Anderlecht? Dat is de vraag. Voor de club zelf is dat vrolijk in Play-Off 1, maar ik vrees dat Anderlecht momenteel staat waar het hoort te staan, met dit voetbal en met dit schimmige beleid."

Kompany stond opeens in de basis, terwijl hij niet eens vermeld stond bij de selectie. "Kompany zat zaterdag officieel niet in de kern voor de wedstrijd, maar 's anderendaags staat hij gewoon in de basis. Je kunt je dus weer de vraag van één miljoen stellen: wie is er baas in de kleedkamer, de trainer of de manager? Of beiden, maar wel met wat andere ideeën. Weten ze het in Anderlecht nog allemaal wel?"

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws