VP 11: Akpala doet Anderlecht pijn, STVV-spelers duwen Genk dieperik in

VP 11: Akpala doet Anderlecht pijn, STVV-spelers duwen Genk dieperik in

Gepubliceerd: maandag 2 december 2019 om 13:00ma 02-12-2019 om 13:00

Laatste update: maandag 2 december 2019 om 18:02ma 02-12-2019 om 18:02

Na een spannend voetbalweekend is er heel wat gebeurd in de Belgische competitie, met enkele grote uitblinkers in de gespeelde wedstrijden. Dit is de VoetbalPrimeur elf van de week!

Schmidt – Botaka – Mechele – Hoedt – Ndenbe
Achterin konden we in doel niet anders dan te kiezen voor de Japanner Daniel Schmidt. STVV won al sinds 2008 niet meer op bezoek bij KRC Genk, maar slaagde daar zaterdag wél opnieuw in. Daar mag het Schmidt voor bedanken, die met enkele geweldige reddingen een tweede tegendoelpunt kon voorkomen.

Net voor hem op de rechterflank krijgen we nog een STVV'er in de vorm van Jordan Botaka. De flankspeler leek een moeilijke avond te gaan krijgen tegen Theo Bongonda, maar hield de topaankoop van Genk makkelijk af. Met enkele bewegingen uit het zaalvoetbal droeg hij ook aanvallend zijn steentje bij.

In het centrum krijgen Brandon Mechele en Wesley Hoedt een plekje. Mechele was in de Champions League al een uitblinker voor Club Brugge en zette die prestatie gewoon voort tegen Moeskroen. Hoedt was dan weer niet alleen verdediger, maar ook spelmaker van Antwerp. Hij zorgde mee voor de eerste clean sheet van Antwerp dit seizoen. Op links is er plek voor Logan Ndenbe, die met KV Oostende Alexis Saelemaekers en Yari Verschaeren uit de wedstrijd hield.

Jonckheere – Omolo – Odjidja
Ook in middenveld krijgen we een speler van KV Oostende. Meer bepaald Michiel Jonckheere, die met een doelpunt de Oostendenaren aan een verrassende 3-2 overwinning hielp tegen RSC Anderlecht. Hij is niet de enige scorende middenvelder op het middenveld, zo kon ook Omolo zijn doelpuntje meepikken in de partij van Cercle Brugge tegen Standard. Winst leverde dat echter niet op.

Dat deed het wel bij Vadis Odjidja, die een penalty scoorde bij een 0-2 overwinning van KAA Gent. De kapitein van de Buffalo's is de laatste weken bijna niet af te stoppen en bewees dat ook zondag opnieuw tegen KV Kortrijk.

Amallah – Rezaei – Akpala
Aanvallend krijgt ook Selim Amallah een plekje in onze elf. De Standard-speler is misschien wel de beste aankoop van de Rouches geweest afgelopen zomer en bewees dat zondag nogmaals. Amallah kreeg een kans in de aanval bij Standard en bedankte daarvoor met een doelpunt en enkele knappe acties.

Wie zeker weet wat het is om doelpunten te scoren, is Kaveh Rezaei. Bij Club Brugge zullen ze zich afvragen wat er met de Iraniër is gebeurd. De spits kon twee weken geleden al twee keer scoren en deed dat zaterdag nog eens netjes over. Bij Charleroi is Rezaei helemaal herboren, kan dat ook voor nieuwe kansen zorgen volgend seizoen bij Club Brugge?

Tot slot misschien wel de comeback van de tweede seizoenshelft, Joseph Akpala. In zijn eerste wedstrijd sinds zijn terugkeer was de Nigeriaan meteen een uitblinker. Scoorde tegen RSC Anderlecht, miste een unieke kans op een tweede doelpunt en maakte Vincent Kompany en Marco Kana een hele wedstrijd het leven zuur.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dit is het VoetbalPrimeur elftal van speeldag 17! #JPL #STVV #ClubBrugge #AntwerpFC #KVOostende #KAAGent #CercleBrugge #Standard #Charleroi

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Wie was de uitblinker van de speeldag?

(169 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws