UPDATE: Nu traint ook ref Bram Van Driessche mee met Zulte Waregem

UPDATE: Nu traint ook ref Bram Van Driessche mee met Zulte Waregem

26-11-2019 12:00 Laatste update: 10-12-2019 13:50
14

Antwerp heeft dinsdag een opvallende gast op training. Scheidsrechter Erik Lambrechts traint namelijk mee. Het kadert allemaal in een project om spelers en refs dichter bij mekaar te brengen.

Het Laatste Nieuws weet dat Lambrechts slechts de eerste is in een lange rij. De bedoeling is dat alle refs uit 1A de training van een eersteklasser bijwonen. 

"De bedoeling is dat spelers, trainers en de scheidsrechters elkaars leefwereld beter leren begrijpen", aldus Frank De Bleeckere van het Referee Department. "In de praktijk doen de scheidsrechters mee aan de fysieke oefeningen, fluiten ze een onderling wedstrijdje en lunchen ze nadien samen. En er is ruimte om vragen te stellen. Het is een ideaal moment om bijvoorbeeld toelichting te geven over de videoref."

Het Referee Department wil wel vermijden dat de ref te close wordt met een bepaalde ploeg. De refs mogen dan ook enkele weken niet fluiten bij de ploeg waar ze op bezoek zijn geweest.

Update: De Belgische scheidsrechters gaan zich de komende maanden beter integreren in de leefwereld van de eersteklassers. Eerder trainde Erik Lambrechts al mee met Antwerp en nu was het de beurt aan ref Bram Van Driessche bij Zulte Waregem. ‘Scheidsrechters nemen deel aan de fysieke training, fluiten daarna een kort onderling wedstrijdje en gaan na de training samen dineren met de spelers’, klinkt het bij Het Laatste Nieuws.

No Poll