'Vermaelen out voor Rusland, Anderlecht-verdediger Cobbaut kan debuut maken'

'Vermaelen out voor Rusland, Anderlecht-verdediger Cobbaut kan debuut maken'

12-11-2019 07:45 Laatste update: 08:41
9

De Rode Duivels staan zaterdag voor de lastigste wedstrijd in haar EK-kwalificatiegroep. Op bezoek bij Rusland speelt onze nationale ploeg mogelijk met een nooddefensie. Zo is ook Thomas Vermaelen uitgevallen met een blessure.

Volgens Het Nieuwsblad ontbrak Vermaelen afgelopen weekend bij zijn Japanse club Vissel Kobe. Vorige week liep de linksvoetige verdediger een kuitletsel op waarvan de ernst nog niet duidelijk is. In principe wordt Vermaelen woensdag in Tubeke verwacht, al is het lang niet zeker dat hij fit raakt voor de verplaatsing naar Rusland.

Naast Vermaelen zijn Vincent Kompany en Jan Vertonghen sowieso al niet van de partij. Dat maakt dat België het in Rusland zal moeten doen met een nooddefensie. Toby Alderweireld is er wel bij. Naast hem wordt Jason Denayer eveneens aan de aftrap verwacht. Als derde man stijgen de kansen voor Elias Cobbaut. De Anderlecht-verdediger werd pas voor het eerst geselecteerd. Toch is als enige linkspoot achterin een mogelijke kanshebber op een basisplaats.

No Poll