'Conference League en bekerfinale bepalen emoties volgende speeldag'

'Conference League en bekerfinale bepalen emoties volgende speeldag'

6 mei - 07:55 Laatste update: 08:39
5

De titelstrijd om de Jupiler Pro League is nog altijd spannend. Union SG, Club Brugge en RSC Anderlecht maken allemaal nog kans. Club Brugge en Union SG zijn op andere fronten nog actief, en volgens Marc Degryse kan dat wel eens invloed hebben op het slot van de Champions' Play-Offs.

Volgens de analist hangt het af van de prestaties van Union en Club Brugge. 'Het is vreemd om te zeggen, maar wat woensdag in de Conference League gebeurt en donderdag in de bekerfinale zal voor een groot stuk de emoties bepalen op de volgende speeldag in het komende verlengde weekend', schreef Degryse in Het Laatste Nieuws.

Teams die winnen krijgen een extra boost. 'Als Club Brugge zich plaatst voor de finale, zullen zij op een wolk Union ontvangen op maandag. Als Antwerp de bekerfinale wint, zullen zij op hun beurt vleugels krijgen', pende Degryse.

Het kan ook vice versa werken voor Club Brugge en Union. 'Omgekeerd zullen respectievelijke nederlagen toch voor een domper zorgen. Maar niemand kan ontkennen dat Club Brugge — in de vorm waarin ze steken — de beste kaarten heeft om landskampioen te worden', aldus Degryse.

Club Brugge speelt woensdagavond tegen Fiorentina en Union speelt aankomende donderdagmiddag de finale van de Beker van België tegen Royal Antwerp FC.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.