Vanderhaeghe onder druk na nieuwe nederlaag: Nu naar onderen kijken

Vanderhaeghe onder druk na nieuwe nederlaag: "Nu naar onderen kijken"

Gepubliceerd: zondag 10 november 2019 om 08:00zo 10-11-2019 om 08:00

Laatste update: zondag 10 november 2019 om 10:27zo 10-11-2019 om 10:27

Na nederlagen tegen Antwerp, Eupen en Club Brugge verwachtte iedereen bij KV Kortrijk een ommekeer tegen Waasland-Beveren. In Kortrijk ontwaakte men echter met een kater, want zaterdagavond ging Kortrijk in het eigen Guldensporenstadion met 1-3 onderuit tegen Waasland-Beveren.

KV Kortrijk zit in de hoek waar de klappen vallen. Na een 0 op 9 kwam Waasland-Beveren op bezoek in het Guldensporenstadion. KVK-coach Yves Vanderhaeghe zag met lede ogen aan hoe zijn team met 1-3 onderuit ging tegen de Waaslanders.

Bij Sporza gaf Vanderhaeghe zijn analyse na de wedstrijd. "Het begin van de wedstrijd was in ons voordeel, alleen valt dat doelpunt niet. De eerste keer dat Waasland-Beveren kwam opzetten, was het raak en toen gingen precies de deuren open. De tweede keer dat ze op onze helft kwamen, stond het 0-2."

0-2 in het krijt, dan weet je dat het moeilijk wordt... Bovendien was Vanderhaeghe niet te spreken over de speelstijl van Waasland-Beveren. "We hadden al zoveel geprobeerd om te voetballen tegen een team dat niet kwam om te voetballen. We geloofden er nog in na de 1-2, maar na die strafschop was het voorbij."

Na een teleurstellende nederlaag tegen een rechtstreekse concurrent is Vanderhaeghe realistisch. "We moeten nu naar onderen kijken, maar ik blijf geloven dat we het tot een goed einde kunnen brengen. Er zit genoeg kwaliteit in de groep. Maar we moeten wel de knop omdraaien en mentaliteit tonen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Zal Yves Vanderhaeghe aanblijven als coach bij KV Kortrijk?

(120 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws