Aanpak Anderlecht en Vercauteren gooit hoge ogen: “Het is fantastisch”

Aanpak Anderlecht en Vercauteren gooit hoge ogen: “Het is fantastisch”

Gepubliceerd: woensdag 23 oktober 2019 om 09:16wo 23-10-2019 om 09:16

Frank Vercauteren startte met RSC Anderlecht met negen Belgen in de basis. Enkel Kemar Roofe en Adrien Trebel waren buitenlanders. Lorenzo Staelens looft de aanpak van paars-wit.

“De werking bij RSCA vormt een voorbeeld”, begint T2 van Sporting Lokeren Staelens aan Het Nieuwsblad. “Het is fantastisch. Ze proberen hun visie erdoor te krijgen met vallen en opstaan. Uiteindelijk zal het wel lonen. Fans kijken nog altijd het liefst naar Belgische voetballers. Ik ook.”

“Het is het probleem van de voorbije jaren in onze competitie: buitenlanders die geen meerwaarde vormen”, gaat Staelens verder. “Als je niet-Belgen opstelt, moeten zij het verschil maken. Dat deden Rensenbrink, Haan en Olsen destijds en zouden de buitenlanders van nu ook moeten doen.”

Volgens Staelens is het ook goed voor de teamgeest en de samenhang van de selectie. “Het is goed voor de groep. Je verstaat elkaar en Belgen zijn doorgaans ook meer met hun club begaan. Bij buitenlanders zie ik nooit dezelfde betrokkenheid”, aldus de voormalige Rode Duivel.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Heeft Staelens hier gelijk?

Ja
94%
Nee
6%
(657 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws