Courtois opnieuw neergesabeld: 'Geen grote fout, maar het bloeden gaat verder'

Courtois opnieuw neergesabeld: 'Geen grote fout, maar het bloeden gaat verder'

Gepubliceerd: zondag 20 oktober 2019 om 10:52zo 20-10-2019 om 10:52

Laatste update: zondag 20 oktober 2019 om 11:03zo 20-10-2019 om 11:03

Thibaut Courtois blijft de gebeten hond in Madrid. Bij zowel de fans als de pers is onze nationale nummer één niet al te populair, vanwege zijn matige prestaties bij Real Madrid. Zaterdag ging De Koninklijke onderuit in La Liga (1-0) en opnieuw had Courtois boter op het hoofd, aldus de Spaanse kranten.

Bij Marca maken ze na elke partij van Real een ranglijst op basis van de prestaties van alle spelers die in actie kwamen. Dit weekend prijkt Courtois op de ... laatste plaats. Enkel trainer Zinédine Zidane scoort nog slechter. 'Hij verliet zijn veiligheidszone bij de Belgische nationale ploeg, waar hij een record neerzette door 706 minuten geen doelpunt te slikken, en keerde terug naar Madrid, waar hij datzelfde pad niet kan volgen. Hij had geen problemen toen Mallorca de eerste keer in zijn buurt kwam. De tweede keer was het goal', klinkt het droogjes.

'Geen grote fout, maar het bloeden gaat verder en het percentage schoten dat bij hem binnen vliegt, blijft schrikbarend hoog. In de tweede helft kreeg hij geen werk te doen. De schaduw van twijfel trekt maar niet op bij Madrid', besluit Marca.

'Voorspelbaar'
Ook AS wijst met een beschuldigende vinger naar Courtois. 'Het begint een beetje voorspelbaar te worden', schrijft het medium. 'Bij de treffer van Lago Junior zou je kunnen zeggen dat hij op een andere wijze moest ingrijpen. Een ander doelpunt werd afgekeurd, maar ook die leek houdbaar. Het blijft wachten op die grootse parade die Real redt.'

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Is Courtois één van de schuldigen voor de malaise bij Real?

(556 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws