'Zo'n schuin beeld van Mazzu bewijst net dat de bal er misschien niet over was'

'Zo'n schuin beeld van Mazzu bewijst net dat de bal er misschien niet over was'

Gepubliceerd: zondag 20 oktober 2019 om 10:00zo 20-10-2019 om 10:00

KRC Genk verloor zaterdagavond bij Standard Luik (1-0) na een doelpunt van Samuel Bastien in de slotfase. Voorafgaand aan de winning goal was er echter een fase waarbij de bal net wel of net niet over de zijlijn ging. Felice Mazzu is er alvast van overtuigd dat de bal wel degelijk buiten was.

Na afloop probeerde de trainer van Genk zijn gelijk te halen door een afbeelding op zijn smartphone te tonen. Daarop lijkt de bal inderdaad het speelveld te verlaten, al is het camerastandpunt wel niet volledig recht op recht. Hoe dan ook greep de lijnrechter noch de VAR in, waardoor Standard mocht verder voetballen en enkele momenten later dus ook scoren.

Hoe overtuigd Mazzu ook mag klinken, Geert De Vlieger gaat tegen hem in op sociale media. Via Twitter probeert de analist aan te tonen dat de hoek waaruit de bal gefilmd wordt, cruciaal is om te controleren of die wel degelijk over de lijn was. 'Zo'n schuin beeld bewijst net dat de bal er misschien niet helemaal over was', aldus De Vlieger. 'Een topshot heeft soms een andere waarheid.' 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws