'Crisisclub AC Milan zet hoog in en kijkt naar Manchester City en Ajax'

'Crisisclub AC Milan zet hoog in en kijkt naar Manchester City en Ajax'

Gepubliceerd: zaterdag 19 oktober 2019 om 14:50za 19-10-2019 om 14:50

Opmerkelijk nieuws: Josep Guardiola en Marc Overmars zijn in beeld bij AC Milan. Althans, dat meldt Mundo Deportivo zaterdag. De gevallen grootmacht uit Italië wil volgend seizoen Guardiola als trainer en Overmars als technisch directeur.

Milan worstelt al jaren met zichzelf en ook dit seizoen is het bar en boos: na zeven speelronden in de Serie A staat de ploeg van de nieuwe trainer Stefano Pioli dertiende. Elliott Management, het consortium dat eigenaar is van Milan, heeft schoon genoeg van de sportieve malaise en wil een schokeffect veroorzaken met de komst van 'ervaren en bewezen winnaars', aldus Mundo Deportivo.

De droomkandidaat van Milan voor de trainerspositie is naar verluidt Guardiola. De Spanjaard staat tot de zomer van 2021 onder contract bij Manchester City. Het is niet de eerste keer dat hij wordt gelinkt aan een move naar Italië. In de zomer werd Guardiola nadrukkelijk in verband gebracht met Juventus. Gedurende zijn spelerscarrière speelde hij bij Brescia en AS Roma, waardoor hij vloeiend Italiaans spreekt.

De grote bazen bij Milan zijn ook klaar met directeuren Paolo Maldini en Zvonimir Boban. Hen wordt verweten dat ze de ene na de andere miskoop naar San Siro halen. Het 'nummer één-doelwit' van Milan is daarom Overmars, die zich de laatste jaren bewees als transfergoeroe. Hij ligt tot medio 2024 vast in Amsterdam. Het is niet bekend in hoeverre de belangstelling concreet is.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws