Italiaanse pers is goed op de hoogte van Club Brugge in aanloop naar halve finales

Italiaanse pers over Club Brugge: 'Vernieuwde en vooruitstrevende Belgische club'

2 mei om 21:20
Laatste update: 2 mei om 21:20

Club Brugge neemt het op tegen Fiorentina in de halve finales van de Conference League. De Italianen hebben natuurlijk 'Club Bruges' onder de loep genomen. VoetbalPrimeur.be bekeek wat de Italiaanse media schreven.

De successen
La Gazzetta dello Sport haalde oude bekenden aan en analyseerde eerdere successen van Club Brugge. 'In de halve finale neemt Fiorentina het op tegen een vernieuwde en vooruitstrevende club die de afgelopen acht seizoenen vijf nationale kampioenschappen en drie Super Cups heeft gewonnen. Van Skov Olsen, een oude bekende uit Bologna, tot de wonderbaarlijke nummer één Mignolet en Jutglà', schreef Gazzetta.

Historische waarde
Ook Corriere Dello Sport is goed op de hoogte van de betekenis van dit duel voor Club Brugge. 'Tweeëndertig jaar lang had Brugge de halve finale van een Europacup niet bereikt: daardoor krijgt de wedstrijd van donderdagavond in de Conference League, in de heenwedstrijd tegen Fiorentina, ook historische waarde voor de club en haar fans. In 1992 eindigde de reis van Brugge in de Europacup II in de halve finale tegen Werder Bremen: het was de ploeg die werd gecoacht door Hugo Broos en kon rekenen op spelers als Van der Elst, Ceulemans, Booy, Amokachi en Staelens. Nu probeert de club het opnieuw met Nicky Hayen op de bank: een interim-rol nadat de managers medio maart de Noorse coach Ronny Deila ontsloegen', schreef het Italiaanse medium.

De jeugdopleiding
Gazzetta looft de jeugdopleiding van Club Brugge en zag ook spelers vertrekken naar de Serie A. 'Een vrolijke oase waar kinderen in alle rust kunnen opgroeien, weg van de schijnwerpers en druk. Overal hangen aan de muren foto's van degenen die hier vóór hen langskwamen: Perisic, Danjuma en tenslotte De Ketelaere. Nuggets veranderden in goud, wat grote vermogenswinsten voor de club opleverde', pende Gazzetta.

Tactiek van Club Brugge
Gazzetta denkt al te weten wat Club Brugge wil bereiken in het heenduel. 'Slechts één van de laatste 11 doelpunten van Fiorentina is in de eerste 45 minuten gescoord. Brugge zal dan naar het Franchi-stadion komen met als doel om geen doelpunten te incasseren en zo te proberen de kwalificatie over een week in België af te dwingen: daarom verwachten we een eerste helft van strijd en een tweede waarin de technische kwaliteiten van Fiorentina de overhand zouden kunnen krijgen', aldus Gazzetta.

Club Brugge-spelers uitgelicht
Corriere Dello Sport weet de spelers te benoemen die tegen Fiorentina gaan strijden. 'Een waardevolle groep, met een aantal interessante individuen: van Skov-Olsen, de Deen die voor Bologna speelde, tot aanvoerder Vanaken, van de linksbuiten Nusa tot de middenvelder Onyedika, van de De Cuyper naar de Spaanse spits Ferran Jutglá, school van Barcelona. Maar de speler waar het meest van wordt verwacht met het oog op de dubbelwedstrijd met Fiorentina is de Braziliaanse spits Igor Thiago, tweeëntwintig jaar oud, zevenentwintig goals en vier assists in vijftig wedstrijden tussen kampioenschap en bekers. Hij is al voor 33 miljoen pond gekocht door Brentford', schreef Corriere.

Wedstrijddetails
De wedstrijd begint op donderdagavond om 21.00 uur en wordt gespeeld in het Artemio Franchi-stadion. De match zal onder leiding staan van de Engelse scheidsrechter Michael Oliver.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.