Schrijft Club Brugge geschiedenis? Moeilijk om favoriet te bepalen

Schrijft Club Brugge geschiedenis? "Moeilijk om favoriet te bepalen"

2 mei - 12:29
2

Club Brugge lonkt naar de finale van de Conference League, maar moet dan wel voorbij Fiorentina. Niet onoverkomelijk, vindt Philippe Albert. Hij kan geen favoriet aanduiden in dit duel.

"Momenteel is het lastig om een favoriet te bepalen", aldus Albert bij RTBF. "Momenteel gaat het niet zo goed bij Fiorentina in de competitie, maar ze deden dit weekend veel wissels en zullen een totaal andere ploeg opstellen tegen Club. Het blijft een Italiaanse club die vorig seizoen finalist was en veel pijn kan doen. Als Club dezelfde prestatie kan leveren als tegen PAOK, kan het resultaat positief uitvallen.

Nicky Hayen heeft een groot verschil gemaakt bij Club. "Ik hou van het spelplezier van spelers als Vanaken, Vetlesen en Skoras. Die laatste heeft hij in het diepe gegooid, terwijl hij bijna nooit speelde onder Deila. Voorin kan Thiago de verdediging pijn doen en achterin heeft Club een stabiliteit gevonden met Jackers als perfecte vervanger van Mignolet."

Opgelet: de terugwedstrijd wordt volgende week niet op donderdag, maar op woensdag gespeeld.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.