Zulte Waregem likt wonden na mislopen promotie: 'Dit doet enorm veel pijn'

Zulte Waregem likt wonden na mislopen promotie: 'Dit doet enorm veel pijn'

2 mei - 09:16
7

De promotiefinale in de Challenger Pro League gaat tussen MSK Deinze en Lommel SK. Die laatste ploeg haalde het woensdagavond met het kleinste verschil van SV Zulte Waregem, nadat de heenwedstrijd aan de Gaverbeek op 1-1 was geëindigd. Daardoor moet het ambitieuze Essevee nog minstens een jaar langer wachten op een terugkeer bij de grote jongens.

Voor aanvang van het seizoen in de Challenger Pro League schoof iedereen Zulte Waregem naar voren als topfavoriet, inclusief ... de club zelf. Ervaren jongens als Zinho Gano, Ruud Vormer en Jelle Vossen waren aan boord gebleven om een snelle wederopstanding te bewerkstelligen. Dat draaide anders uit. In de reguliere competitie eindigde Zulte Waregem op een teleurstellende vijfde plaats, die weliswaar recht gaf op deelname aan de barrages. Halte één in Lommel bleek meteen het eindstation.

Nog een jaartje in het vagevuur van tweede dus, wat ook voor het bestuur even slikken is. 'Dat we de promotie niet hebben gehaald doet enorm veel pijn bij iedereen met een rood-groen hart', schrijft Zulte Waregem op haar sociale media. De fusieploeg kan enkel lessen trekken uit wat er misgelopen is en heeft nog één boodschap. 'De club wil nadrukkelijk alle fans danken (gisteren in Lommel liefst 600!) die Essevee de voorbije maanden zo hard hebben gesteund. Bedankt, fans!', staat er te lezen.