Wat met de opvolging van de Duivels? We hebben alleen Tielemans kunnen brengen

Wat met de opvolging van de Duivels? "We hebben alleen Tielemans kunnen brengen"

Gepubliceerd: woensdag 16 oktober 2019 om 09:14wo 16-10-2019 om 09:14

Laatste update: woensdag 16 oktober 2019 om 09:31wo 16-10-2019 om 09:31

Waar de Rode Duivels derde werden op het WK 2018, maakten buurlanden Nederland en Duitsland een serieuze crisis door. Richting het EK 2020 vraagt Hein Vanhaezebrouck zich af of we deze twee grote voetbalnaties nog langs onder ons kunnen houden. Vanhaezebrouck ziet het enigszins somber in.

"Nederland en Duitsland hebben niet die absolute toppers zoals vroeger of zoals België nu, maar vormen wel meer een collectief én zijn polyvalenter. Tijdens de match wisselen ze geregeld succesvol van systeem. Ook op dat vlak lopen de ouder wordende Rode Duivels, die altijd in dezelfde 3-4-2-1 spelen, dus een achterstand op", merkt de analist op in Het Nieuwsblad.

Vanhaezebrouck ziet dat beide landen ook beter gewapend zijn voor de toekomst. "Bij ons is het toch afwachten wat betreft de opvolging. Ik ga niet zeggen dat er geen talent rondloopt, maar we hebben alleen Tielemans al een beetje kunnen brengen. Wat gaat het geven als we straks Tielemans, Dendoncker, Praet, Verschaeren, Lukebakio… allemaal tegelijk moeten inpassen? Ze zijn sowieso al niet van het niveau van Kompany, De Bruyne en Hazard."

De ex-coach van Anderlecht ziet bovendien dat de meeste talenten van onze buren qua club al op een hoger trapje staan. "Willen we over een paar jaar nog enigszins gelijke tred houden met Oranje en de Mannschaft, wat niet evident zal zijn, dan gaan we het zelf misschien toch ook meer als ploeg, als sterk collectief ­geheel moeten doen", luidt de conclusie van Vanhaezebrouck.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Maak jij je zorgen over de volgende generatie Rode Duivels?

(439 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws