Mulder voorspelt geruzie tussen Vercauteren en Kompany bij Anderlecht

Mulder voorspelt geruzie tussen Vercauteren en Kompany bij Anderlecht

Gepubliceerd: dinsdag 15 oktober 2019 om 20:16di 15-10-2019 om 20:16

Met de komst van Frank Vercauteren naar RSC Anderlecht komt er mogelijk ook een volledig nieuwe stijl. De nieuwe trainer van paars-wit staat er niet om bekend voor attractief voetbal te zorgen. Jan Mulder maakt zich zorgen.

'Anderlecht zette speler-trainer, icoon en ‘inspirator’ Vincent Kompany als hoofdcoach aan de kant en benoemde Franky Vercauteren', schrijft Mulder in zijn column in HUMO. 'Hoe zou Vincent Kompany, die deze zomer onder luid gejuich terugkeerde naar zijn jeugdliefde Anderlecht, zich nu voelen', vraagt Mulder zich af.

De analist vreest voor een stijlbreuk. 'Kompany had een spel voor ogen dat was gebaseerd op Manchester City. Voor de fijnproevers. Maar het team verloor wedstrijd na wedstrijd, bungelt ergens onderaan, het kon niet anders dan dat het woord ‘efficiënt’ viel. Vincent Kompany is geen liefhebber van efficiëntie, Franky Vercauteren droomt ervan.'

Volgens hem komt er dan ook een enorme verandering aan, mogelijk met slechte gevolgen. 'Het beleid van RSC Anderlecht zwalkt. De lijn-Kompany was ‘extreem balbezit’, Vercauterens efficiëntie staat daar diametraal tegenover. Dat ziet er allemaal onzeker uit, dat gaat botsen in de top. Saai en efficiënt in 2019', aldus Mulder.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Denk je dat Mulder gelijk heeft?

(754 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws