Snelders reageert: Club Brugge al kampioen? Dat weet je nooit in België

Snelders reageert: "Club Brugge al kampioen? Dat weet je nooit in België"

10-10-2019 11:00 Laatste update: 11:05
31

Club Brugge raast momenteel door de competitie. Ook tegen KAA Gent werd het weer een ruime 4-0. Eddy Snelders geeft echter aan dat de titelstrijd nog open is.

"Of Club Brugge al kampioen is? Nee, dat ben je nooit in België met al die ingrepen die de competitie opnieuw kunnen oriënteren", geeft hij aan bij De Witte Duivel"Club domineert op dit moment met sprekend gemak de competitie, maar wat gebeurt er als er een mindere periode komt of als de punten door twee worden gedeeld? Vandaag verwacht echter negentig procent van de voetballiefhebbers dat Blauw-Zwart kampioen wordt."

De sterkte van Club is volgens Snelders niet zo verrassend. "Het geraamte van de ploeg is behouden. Dan denk in aan Vanaken, Vormer, Mechele en Rits en ook de meeste flankspelers waren er vorig seizoen al. Club heeft een paar sterkhouders als Denswil en Wesley moeten laten vertrekken, maar heeft de Braziliaan op een andere manier vervangen. Met meer snelheid en beweging. En Deli doet Denswil helemaal vergeten."

Club deed het sowieso heel goed op de transfermarkt. "Club heeft voor veel geld verkocht en met die centen heel goed ingekocht. Onder andere door de zwakke plekken, zoals die van doelman, weg te werken. KAA Gent draagt nog altijd de gevolgen van de leegloop na het geweldige seizoen in de Champions League en Racing Genk heeft deze zomer minder goed of misschien te jong ingekocht."