Baseggio verwacht wissels onder Vercauteren: Hij houdt van zijn speelstijl

Baseggio verwacht wissels onder Vercauteren: "Hij houdt van zijn speelstijl"

03-10-2019 21:15
10

Volgens Walter Baseggio heeft RSC Anderlecht een uitstekende keuze gemaakt door Franky Vercauteren aan te stellen als nieuwe hoofdtrainer. De ex-middenvelder van paars-wit verwacht veel veranderingen onder Vercauteren.

"Een echte trainer was noodzakelijk. Dat zeg ik al eventjes. Iemand die de ploeg echt kan leiden. Hij zal even moeten wennen en de spelers leren kennen, maar Vercauteren gaat het één en ander omgooien", vertelde Baseggio aan Het Laatste Nieuws. "Het systeem is op dit moment één van de moeilijkheden. Met een back in de spits, ik heb het over Chadli, kan het niet lukken. Ik denk dat Vercauteren wel wat voor Thelin voelt."

"Vercauteren moet de club reanimeren. Positief is dat het eigenlijk niet slechter kan. Met de ervaring die Frank heeft, verwacht ik dat hij Trebel snel weer op het middenveld gaat zetten. Hij houdt van zijn speelstijl. Ook Thelin mag zich aan een nieuwe kans verwachten. Op de backs gaat hij ook andere keuzes maken. Daar kan Saelemaekers op rechts al een oplossing zijn. Hij is samen met Verschaeren en Lokonga één van de drie jongeren die klaar is. Dewaele en Sardella zijn er nog niet aan toe", besloot Baseggio.