Mertens over uitspraken Lukaku bij Rode Duivels: “Niet alles geloven wat hij zegt”

Mertens over uitspraken Lukaku bij Rode Duivels: “Niet alles geloven wat hij zegt”

Gepubliceerd: woensdag 2 oktober 2019 om 14:27wo 02-10-2019 om 14:27

Romelu Lukaku deed heel wat wenkbrauwen fronsen toen hij aankondigde dat hij wel eens zou kunnen stoppen na het EK van 2020. Tegenover Sport/Voetbalmagazine doet Dries Mertens zijn boekje open over de spits van Inter.

“Je moet niet alles geloven wat Romelu zegt”, begint Mertens. “Het is een topkerel en ik vind het fenomenaal wat hij al enkele weken aan het presteren is bij Inter. Ik heb hem een paar dagen geleden gebeld om hem te feliciteren met een knap interview dat hij gegeven heeft in het Italiaans, terwijl hij nog maar net in Italië is.”

“Bij het herlezen van sommige interviews zal Romelu zich wellicht afvragen waarom hij bepaalde zaken heeft verteld. Ik kan mij in elk geval niet voorstellen dat ik zelf een stap opzij zou zetten bij de nationale ploeg. Ooit zal ik niet meer opgeroepen worden en dan zal ik inzien dat het gedaan is. Tot die dag mag iedereen op mij rekenen.”

Marouane Fellaini
Fellaini gaf er wel de brui aan. “Iedereen zit anders in elkaar. Marouane heeft een keuze gemaakt: naar China gaan en stoppen bij de Rode Duivels. We moeten zijn keuze respecteren. Het klopt dat Marouane een speciaal profiel had, dat vooral op toernooien waardevol was.”

“Hij sprak niet veel, maar hij was iemand die mensen aan het lachen bracht. Ik zal hem missen op het EK. In de tussentijd hebben andere spelers zich opgedrongen op de positie van Marouane. Ik denk in de eerste plaats aan Youri Tielemans, die het meer dan voortreffelijk doet”, aldus Mertens.

Poll

Denk jij dat Lukaku zal stoppen bij de Rode Duivels na het EK2020?

(217 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws