Het is lang geleden dat een Belgische club zo'n prestatie heeft neergezet

"Het is lang geleden dat een Belgische club zo'n prestatie heeft neergezet"

02-10-2019 10:44
19

Club Brugge wist voetbalwinnend Europa dinsdagavond te verbazen door grootmacht Real Madrid in Santiago Bernabéu op 2-2 te houden. De stunt had nog historischer kunnen zijn, want Club leidde aan de rust met 0-2. Ondanks de late gelijkmaker overheerste de trots in het Brugse kamp.

Zo ook bij coach Philippe Clement. "Het is lang geleden dat een Belgische club in de Cham­pions League zo'n prestatie heeft neergezet. We hadden een plan uitgetekend en ze hebben er alles aan gedaan om dat goed uit te voeren", looft Clement zijn spelers tegenover Het Nieuwsblad.

Na rust kon Club Brugge de Madrilenen - op de kans van Dennis na - minder pijn doen. "Dat dat in de tweede helft wat minder goed lukte, heeft natuurlijk met Real te maken. Dat is een ploeg met zoveel kwaliteit, dat je weet dat je ­tegen het eigen doel geplakt kan worden. Maar zoals wij hebben gespeeld, hebben we het ze toch moeilijk gemaakt."

2 op 6
Tuurlijk beseft Clement dat een unieke kans net door de vingers is geglipt. "We hadden vier op zes en zelfs zes op zes kunnen hebben", aldus Clement. "De wedstrijd tegen Galatasaray (0-0) hadden we kunnen winnen en vandaag was het niet anders. Stel je maar eens voor dat Dennis ook de 0-3 maakt. Of dat Vormer die rode kaart niet krijgt… Ik vond dat ook zwaar bestraft. Er zat meer in, maar dat is het leven. Dat is voetbal", legt Clement zich er snel bij neer.