Clubstandpunt van KRC Genk na STVV: 'Betreuren acties van beide supportersgroepen'

Clubstandpunt van KRC Genk na STVV: 'Betreuren acties van beide supportersgroepen'

Gepubliceerd: zondag 29 september 2019 om 14:45zo 29-09-2019 om 14:45

Zaterdag liep de Limburgse derby af met een sisser. Na de incidenten in STVV – KRC Genk hebben de bezoekers nu officieel gereageerd op de incidenten op Stayen.

Via de officiële kanalen stuurde KRC Genk een clubstandpunt de wereld in na een avondje Stayen. 'Een dag na de woelige derby STVV – KRC Genk zijn we als club teleurgesteld maar ook strijdvaardig', begint de open brief van de club.

Vroeger moeten staken
Genk gaf tegen STVV een 0-3 voorsprong weg .'Méér dan een uur was KRC Genk de betere ploeg op Stayen. Met een doelpunt van Bongonda en twee van Hagi stond er een 0-3 voorsprong op het bord na 60 minuten. De wedstrijd was gespeeld. De hoofdrol naast het veld werd echter opgeëist door de Truiense supporters. De scheidsrechter moest in de 51ste minuut een eerste keer ingrijpen nadat onze doelman Gaetan Coucke werd bekogeld met flesjes, bekers en aanstekers door STVV supporters', stelt Genk.

'De supporters van STVV bleven voorwerpen op het veld gooien waarna de scheidsrechter een tweede keer moest ingrijpen en het spel stillegde in de 62ste minuut. Er volgde een onderbreking van meer dan een kwartier. Ook na die onderbreking bleef de Truiense aanhang onze spelers bekogelen met voorwerpen, wat duidelijk zichtbaar was in het stadion en op televisiebeelden. Hierom had de wedstrijdleiding de wedstrijd reeds veel sneller moeten staken', is Genk van oordeel.

Concentratie niet ten goede
Na de korte stop ging het op het veld voor Genk helemaal mis. Daarna was het foute boel in het bezoekersvak. 'Het stilleggen van de wedstrijd kwam de concentratie van onze ploeg niet ten goede. De wedstrijd kantelde. Ook onze supporters reageerden nu, waarna de politie optrad en de scheidsrechter de wedstrijd beëindigde.'

Genk heeft ten slot nog één boodschap: 'KRC Genk betreurt de acties van beide supportersgroepen en roept op om onze Limburgse ploegen positief te steunen. De club staat als één man achter haar ploeg en staf en is vastbesloten om zowel op het veld als ernaast het juiste antwoord te geven. In de eerste plaats met een sterke sportieve reactie in de volgende wedstrijd aanstaande woensdag. Daarnaast vanuit de bestuurskamer, nadat de voetbalbond duidelijkheid geeft over de te volgen stappen. Tot slot ook in overleg met het OSV, opdat we de belangen van onze club samen beter verdedigen door individuen die de club schaden sneller aan te pakken.'

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#GeorgeFloyd #Bundesliga #BorussiaDortmund #Dortmund #Sancho #Schalke04 #Thuram #Monchengladbach #Gladbach

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Wat moet er volgens jou gebeuren?

(1698 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws