KAA Gent wint ook op eigen bodem van KV Kortrijk

28-09-2019 21:49
7

KAA Gent heeft haar thuisreputatie van dit seizoen nog eens waargemaakt. Tegen KV Kortrijk wonnen de Buffalo's met 2-0. Michael Ngadeu en Jonathan David zorgden voor het verschil.

KAA Gent moest winnen om in het spoor te blijven van Club Brugge en Standard. Het lukte, maar niet zonder slag of stoot. In de eerste helft kon de thuisploeg haar wil niet opleggen aan de bezoekers. De 0-0 ruststand was in de Ghelamco Arena niet meer dan logisch.

Pas op het uur kon Gent op voorsprong klimmen. Na een hoekschop van Odjidja kon Ngadeau de 1-0 op het bord zetten. Het doelpunt viel in een betere tweede helft van de bezoekers. Vijf minuten voor het einde kon David de score voor de Buffalo's nog verdrukken.

Voor Gent was het de negende thuiszege van het seizoen en de negende thuiszege op rij. Thorup evenaart daardoor het record van Vanderhaeghe. Die won als eerste ooit tien keer met Gent op rij in eigen huis.