‘Assistkoning De Bruyne neemt nu ook de leiding in prestigieus lijstje’

‘Assistkoning De Bruyne neemt nu ook de leiding in prestigieus lijstje’

Gepubliceerd: maandag 23 september 2019 om 12:45ma 23-09-2019 om 12:45

Laatste update: maandag 23 september 2019 om 12:51ma 23-09-2019 om 12:51

Er gaat haast geen week meer voorbij, of Kevin De Bruyne wordt bedolven onder de superlatieven. Met zijn twee assists afgelopen weekend, steekt hij nu ook Leo Messi voorbij in een prestigieus lijstje.

Op 12 september 2015 maakte KDB zijn officieel debuut voor Manchester City, iets meer dan vier jaar geleden. Sindsdien zette De Bruyne 52 keer een medespeler op weg naar een doelpunt.

Die 52 assists leveren hem nu de eerste plek op in een wel erg sterrengevuld lijstje. Sinds zijn City-debuut is er namelijk geen enkele speler (uit éen van de top vijf competities) die meer assists op zijn naam heeft staan. Op plaats twee vinden we Lionel Messi, hij heeft een assist minder.

Verder in de lijst staan Christian Eriksen, Luis Suarez, Thomas Müller en Neymar. Geen slecht gezelschap voor onze landgenoot.  

Ook in de Premier League neemt De Bruyne de koppositie in. Hij staat afgetekend eerste als het op Premier League assists aankomt dit seizoen. Zeven stuks heeft hij er. Dat zijn er na zes speeldagen al drie meer dan zijn dichtste achtervolger. 

Poll

Is De Bruyne momenteel de beste middenvelder ter wereld?

(184 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws